Milyen árnyalatok állnak jól a körmödön? – 1. rész

2024.02.06
Milyen árnyalatok állnak jól a körmödön? – 1. rész

Ösztönösen vagy éppen a hangulatodnak megfelelően választasz körömlakkszínt? Esetleg az aktuális trendeket figyelembe véve követed a divatot, vagy mindig a színtípusodhoz passzoló árnyalatok mellett döntesz?

Mi is az a színtípuselmélet?

Gondolkoztál már azon, hogy miért van az, hogy egyeseknek remekül állnak a világos színek, míg mások inkább sápadtnak tűnnek ezektől? És azon, hogy miért van az, hogy ameddig a barátnődnek jól állnak a harsány, karakteres színek, addig valahogy Te nem látod összhangban magadat ezekkel az árnyalatokkal? Mindezeknek az úgynevezett színtípuselmélethez van köze, ami egy svájci festő, Johannes Itten nevéhez köthető. Az általa felállított elmélet szerint, két fő típus van és azon belül négyféle színcsoport, más és más jellemzőkkel. Az, hogy ki melyikbe tartozik, függ a bőr-, a haj- és a szemszíntől, és mindegyik színcsoporthoz meghatározott színtulajdonságok is tartoznak, amelyek többek között azt is befolyásolják, hogy kinek milyen árnyalatú körömlakkok, körömdíszítők állnak igazán jól.

Évszaktípusok – tudod, hogy melyikbe tartozol?

Alapvetően két nagy kategóriát különböztetünk meg: a hideg és a meleg típust. A hideg évszaktípusba tartozik a tél és a nyár, míg értelemszerűen az őszt és a tavaszt a meleg évszaktípusba soroljuk. Az, hogy Te melyikbe tartozol, független attól, hogy melyik hónapban, évszakban születtél, illetve ahhoz sincs köze, hogy melyik színeket érzed magadhoz közelebb. A tél és a nyár típus színei általában hidegek; a nyári színskálához a világos, fakó színek passzolnak, míg a tél színei élénkek és tiszták. Az ősz és a tavasz palettáján meleg színeket találsz; az őszi árnyalatok általában mélyek, tompák, míg a tavasziak pontosan olyanok, mint maga az évszak is, friss, üde, világos. Blogcikkünk első részében a hideg típusba tartozó árnyalatokat vesszük kicsit jobban górcső alá, így megtudhatod, hogy neked milyen körömlakk árnyalatok állhatnak igazán jól.

Tél típus – az ellentétek varázslata

A haj és a bőrszín közötti erősebb kontraszt, a szemfehérjétől látványosan elütő szemszín és olyan világos bőrszín, ami kiemeli a szem és a haj élénkségét – egy mondatban talán így tudnánk a legjobban jellemezni azokat, akik a tél típusba tartoznak. A tél típus természetes árnyalatai a hideg, sötét, telített színek.

Haj: szürkésbarna, hamvas sötétbarna, szürkésfekete, fekete
Szem: szürkéskék, kékeszöld, zöld, szürke, sötétbarna, fekete
Bőr: hűvös, kékes tónusú, hidegbarnás, hófehér porcelán vagy sápadt sárgás

A tél típusnak azok az erőteljes, kontrasztos színek is jól állnak, amik másoknak nem. Fekete, fehér, pink, magenta (LacGel LaQ X Gél Lakk 8ml - Magenta Monet X062 – ART), piros, burgundivörös (Gél Lakk hatású körömlakk #24 - Red Wine 7ml), smaragdzöld, jegeslila, citromsárga – ezek azok a színek, amiktől magabiztosabbnak, a megjelenésedet pedig harmonikusabbnak érezheted.

Nyár típus – elegáns visszafogottság

Világos haj, de nem rikító, élénk, elefántcsont- vagy tejfehér árnyalatú bőr, szürke, kékesszürke vagy világoskék szemszínnel – ha magadra ismertél, akkor Te biztosan a nyár típusba tartozol. A nyár színei visszafogottak, kevésbé telítettek a tél árnyalataihoz képest, főleg világosak, pasztellek.

Haj: hamvas szőke, ezüstös szőke, hamvas barna, világosbarna szürkés tónussal
Szem: szürkéskék, szürkészöld, világos barna
Bőr: hűvös, világos porcelán, rózsás, gyakran szeplős

A fáradt színek egyáltalán nem unalmasak, és erre a nyár típusok a legjobb bizonyítékok, hiszen nekik a következő árnyalatok állnak a legjobban: halványrózsaszín, babakék, levendula (LacGel #211 Gél Lakk 8ml - Lavender - Creamy), mentazöld, hamuszürke, citromsárga, málna, tengerészkék. Szeretnéd feldobni a manikűrödet? Inspirálódj Csillámporok tengerében és felhasználási javaslatok 5+1 tipp című cikkünkből!

LacGel Creamy Gél Lakk Szett

Műköröm webáruházunk széles termékpalettájáról beszerezheted azokat a körömlakkárnyalatokat, amikkel tökéletesebbé teheted a megjelenésedet – böngészd végig a kínálatunkat!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Új termékek