XXIII. NailStar - A varázslatos Japán ezer arca a Zsűri szemével

2021.04.29
XXIII. NailStar - A varázslatos Japán ezer arca a Zsűri szemével

A 23. alkalommal megrendezésre kerülő NailStar verseny témája a Varázslatos Japán ezer arca egy rendkívül inspiráló téma, amelyet nagyon sok oldalról meg lehetett közelíteni. Akár a természet (az állatok, a növények, a virágok), a japán harcművészetek, az építészet, a vallás vagy akár a gasztronómia irányából. A verseny egyik védjegye, hogy a köröm mellett mindig kell egy kiegészítőt készíteni, amelynek összhangban kell lenni az elkészült körömmel. Ez most nagyon stílusosan a legyező volt.

Versenykiírás - kizárások

A versenykiírás részletes kidolgozása mellett fontosnak tartottuk és nagyon jó visszajelzések voltak arról a videóról, ahol elmagyaráztuk a főbb szabályokat és az addig érkezett kérdésekre is válaszolni tudtunk. Ennek ellenére, bár jóval kevesebb pályamunka kizárására került sor, de fájó szívvel még így is sok versenyző beküldött munkáját kellett kizárni amiatt, mert nem felelt meg a versenykiírásnak. Ezekből a leggyakoribb hiba volt, hogy a képen nem szerepelt a kötelezően előírt termék vagy rossz termék volt megjelenítve. Mivel a kötelező termék egy alapvető szempont a NailStar versenyek során, így ebben az esetben sajnos egyértelműen ki kell zárnunk azt a pályamunkát, amely ennek nem felel meg.

NailStar Szalonköröm Zsűri

Emellett sajnos több esetben fordult elő az, hogy hiába szerepelt a megfelelő termék, az vagy nem volt éles vagy nem látszódott tisztán a termék logója akár azért, mert eltakarta valami, akár azért mert kilógott a képből, de volt olyan is, hogy a fotózás során elfordult. Ezeket rendkívül sajnáltuk, de kénytelenek voltunk kizárni, hiszen a verseny során ez is egy fontos pont, amelyet a kiírásban több helyen is hangsúlyoztunk.

A zsűri számára is rendkívül nehéz, amikor ki kell zárni egy pályamunkát, hiszen a versenyző időt és energiát áldozott a munka elkészítésére, ugyanakkor a többi versenyzővel kapcsolatban nem fair, ha ezt nem tesszük meg. A korábbiakkal ellentétben igyekeztünk figyelembe venni az előző versenyekkel kapcsolatos észrevételeket és a kizárásokat nem a verseny lezárásakor, hanem már a verseny közben is, több lépésben megtettük, így a verseny lezárásának másnapján a zsűri már csak a versenyben maradt munkákat értékelte.

Kérdések – Legyező

Nagyon sok kérdést és pontosítást kértek a versenyzők a kiegészítővel kapcsolatban, legfőképpen arra vonatkozóan, hogy miből is kell készülnie. A legyezővel kapcsolatban azt szerettük volna elérni, hogy ne csak egy készen vásárolt termék legyen a képen elhelyezve, hanem valamilyen módon ott is jelenjen meg a pályamunka témája, hangulata. Ugyanakkor nem szerettük volna bekorlátozni az anyaghasználatot, hogy milyen anyagból készüljön. Éppen ezért tökéletesen elfogadtuk azt is, amikor műkörmös alapanyagból készült már maga a legyező is és erre került a díszítés, de megfelelő volt az is, ha egy kész alapot (papír, fa) díszített ki a versenyző valamilyen műkörömépítésben is használatos díszítő anyaggal, akár zselével-porcelánnal, akár akrilfestékkel vagy akvarellel.
Természetesen itt is nagyon fontos szerepet játszott, hogy a kiegészítő milyen részletgazdagon, milyen nehézségi fokkal lett díszítve és ez mennyire van összhangban a körömmel.

NailStar Japán Szalonköröm Zsűri

Zsűrizés – első körös pontozás

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a versenyzőink érezzék azt, hogy számunkra is fontos az ő munkájuk és elismerjük az általuk befektetett energiát, azért a zsűri összes tagja, első körben minden pályamunkát pontozott két szempont - a teljes kompozíció, a köröm és kiegészítő alapján. Az így megszerzett pontok alapján az első 10 versenyző tovább jutott a második körre, ahol már részletesen, több szempont szerint is értékelték őket.

Második kör – részletes pontozás

A részletes pontozás során a Top 10-be jutott pályamunkákat minden zsűritag 9 szempont szerint értékelt.

Ezek az értékelési szempontok:
  1. Téma megjelenítése
  2. Körömforma szabályossága
  3. Alapköröm nehézségi foka
  4. Körmön a díszítés minősége, kidolgozottsága, nehézségi foka, összetettsége
  5. Legyezőn a díszítés minősége, kidolgozottsága, nehézségi foka, összetettsége
  6. Köröm és legyező összhangja
  7. Színek harmóniája
  8. Fotó minősége, kompozíció:
  9. Összkép: a teljes munka összképe

NailStar Körömdíszítő Verseny

A zsűrinek itt már rendkívül nehéz dolga volt, hiszen sok, nagyon magas színvonalú, gyönyörűen kidolgozott pályamunka érkezett, így sokszor kellett nagyon nehéz döntést hozni 1-1 szempont esetében. Éppen ezért alakulhatott ki az a helyzet, hogy sokszor nagyon minimális pontkülönbség volt egy-egy helyezés között.

Ezúton is nagyon szeretnénk megköszönni a sok szép munkát és azt, hogy ilyen lelkesen, újra és újra részt vesztek a NailStar versenyünkön, nagy öröm számunkra, amikor kiderül, hogy valaki már korábbi versenyen is nevezett és az ott szerzett tapasztalatot felhasználja a fejlődésre és újra megméretteti magát.

Találkozzunk a következő NailStar versenyen!

Cikk szerzője:

Darabos Évi

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Új termékek