XII. NailStar körömdíszítő verseny - A zsűri szemével

2020.12.15
XII. NailStar körömdísztő verseny - A Zsűri szemével
XII. alkalommal került megrendezésre a NailStar verseny, amelynek témája most a Princess dream - A tél hercegnője volt. A NailStar verseny 12 éve folyamatosan lázban tartja a magukat megmérettetni kívánó szakembereket, különlegessége pedig abban rejlik, hogy szinte minden versenynél a köröm mellett valamilyen egyéb kiegészítőt, például tojást, tanksapkát, szalvétagyűrűt vagy valamilyen ékszert is kell készíteni a pályamunkához és fontos szempont a fotónál a kiegészítők használata és a teljes kép kompozíciója is.

A mostani verseny különlegessége, hogy a korábbiakhoz képest külön kategóriában lehetett nevezni a szalon és az extrém körmökkel, így mindenki a saját fantáziájának megfelelően élhette ki a kreativitását a rövidebb, szalon hangulatú körmökön vagy a hosszú, extrém formákon és akár mindkét versenyre is küldhetett be 1-1 pályamunkát.

Ennek megfelelően a zsűri idén két csapatból állt:

Szalon kategória:

 • Darabos Évi - Perfect Nails hivatalos, többszörös Európa Bajnok mesteroktatója
 • Bognár Anita - Nails Master Gold minősített szakoktató, Műkörömépítő mester
 • Lengyel Viktória - Műkörömépítő mesteroktató
 • Hargitai Noémi - Műkörömépítő mesteroktató

Extrém kategória:

 • Darabos Évi - Perfect Nails hivatalos, többszörös Európa Bajnok mesteroktatója
 • Tóth Edit - Világbajnok műkörömépítő mesteroktató
 • Sugár Zsanett - Műkörömépítő mester, szakoktató
 • Maszlag Mária - Műkörömépítő mester, szakoktató

XII. NAILSTAR KOROMDISZITO VERSENY - ZSŰRI

Az idei verseny egy kicsit nagyobb szabadságot hagyott az anyag és eszközhasználat tekintetében, nem volt kötelező 3D díszítést készíteni, a verseny kötelezően használandó anyag pedig a LacGel Effect Princess Dream Gél Lakk szett legalább egyik tagja volt.

A zsűrizés két körből állt.

Az első körben a zsűri tagjai minden pályamunkát megvizsgáltak abból a szempontból, hogy megfelel-e a versenykiírásnak, majd ezt követően a versenyben maradt minden pályamunkát 2 szempont szerint pontoztak:
 1. Köröm technikai szempontból és a körmön lévő díszítés kivitelezése
 2. Összkép: ékszer kivitelezése, fotó minősége, teljes kompozíció

Sajnos itt rögtön sok pályamunkát kellett kizárni azért, mert nem feleltek meg a versenykiírásnak és a zsűri bármennyire is fájó szívvel tette ezt meg, hiszen köztük nagyon szép munkák is voltak, nem lett volna fair a többi versenyzővel szemben, ha versenyben marad olyan munka, amely láthatóan nem felelt meg például a hossz kiírásnak, nem szerepelt rajta a kötelezően előírt anyag vagy nem felelt meg a jogvédelemmel kapcsolatos szabályoknak.

Ezért kérünk mindenkit, hogy a versenymunka tervezése előtt alaposan olvassa el a versenykiírás minden pontját és ha bármilyen kérdés felmerül - mint ahogy többen is megtették -, kérdezzen bátran, szívesen segítünk, ha valamelyik pontban bizonytalan.

LACGEL EFFECT PRINCESS DREAM GÉL LAKK SZETT

Értékelési szempontok

Az első kör után a mezőny legmagasabb pontszámot elért 20%-át a zsűri minden egyes tagja részletesen, több értékelési szempont figyelembe vételével, az eredeti, jó felbontású képek vizsgálatával pontozott. Ilyen értékelési szempontok voltak például az, hogy a pályamunka mennyire felel meg a verseny témájának, milyen a köröm nehézségi foka technikai szempontból, mennyire szabályos a körömforma, milyen összetett a körmön lévő díszítés, milyen a kiegészítőn lévő díszítés és az mennyire van összhangban a körömmel, milyen a fotó minősége és maga a teljes kompozíció.

A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, mert nagyon sok magas szintű pályamunka érkezett és különösen erős volt a mezőny az alapköröm technikai pontjainál, voltak egyszerűbb és nehezebb formák, de mind-mind technikailag szépen kivitelezett köröm volt. Érkezett nagyon sok gyönyörűen megfestett munka, míg mások rendkívül sokrétű anyaghasználattal nehezítették a döntést.

NAILSTAR KOROMDISZITO VERSENY

Nézzük tehát a XXII. NailStar körömdíszítő verseny díjazottjait, kategóriánként!

Szalonkörmök Szerelmesei:

 1. helyezett: Winter Princess - Kovács Lídia
 2. helyezett: Téli álom - Budai Furino Judit
 3. helyezett: Princess of roses - Miskeiné Szalai Petra

Közönségdíjazott: Jégbe zárva - Huszár Enikő

Extrém körmök:

 1. helyezett: Vágta a hóban - Budai Furino Judit
 2. helyezett: A tél királynője - Márki-Hefler Bernadett
 3. helyezett: A hercegnő álma, hogy Perfect körme legyen a LacGel Effect Princess Dream Kollekcióból - Tóth Anikó

Közönségdíjazott: Legyen hó... - Farkas Szimonetta

Perfect Nails Különdíj: Winter is coming - Beinschródt Alexa

 

Nyertesek versenymunkái

 

Reméljük, hogy minden résztvevő örömmel és lelkesedéssel készítette el a munkáját, ezúton is nagyon köszönjük a színvonalas pályamunkákat, legyetek nagyon büszkék arra, amit készítettetek és mérettessétek meg magatokat a következő NailStar versenyen is, mert évről-évre sok visszatérő versenyzőt látunk és mi is kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen fejlődésen mentek keresztül!

Találkozzunk a következő NailStar versenyen!


Cikk szerzője:

Darabos Évi

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Új termékek