PolyAcryl Gél a műkörmösök népszerű körömépítési technikája

2023.04.04
PolyAcryl Gél a műkörmösök népszerű körömépítési technikája

Az acrylgel, másnéven Polygél már néhány éve megérkezett a műkörmös alapanyagok világába, de honnan is származik a név és mit is takar pontosan?

Zselé vagy porcelán? Mindkettő!

Az acrylgel egy igazán különleges alapanyag, hiszen se nem porcelán, se nem zselé, igazából mindkét anyag ideális ötvözete. A zselék kedvező tulajdonságait hordozza abban, hogy egészen addig formázható, ameddig UV/LED fény nem éri, így nem kell vele túlságosan rohanni, kényelmesen és pontosan kialakítható a megfelelő forma és felület. A kötés során rugalmas és erős kötés jön létre úgy, mint építő zselék esetén, a végeredmény pedig egy könnyen és gyorsan reszelhető köröm lesz.

A porcelán előnyeit élvezi abban, hogy rendkívül erős tapadással rendelkezik, így még a problémás körmök esetén is jól helytáll. Az állaga az építő zseléknél sűrűbb, valóban a porcelánhoz hasonlít, csakúgy, mint az anyag kezelésének módja: lapos ecsettel lapogatva terítjük és finom, simító mozdulattal egyenlítjük a felületet. Sűrű állaga miatt nagyon jól tartja a kialakított formát, egyáltalán nem mozdul el, nem folyik el. A porcelánhoz hasonlóan itt is van segédfolyadék, itt azonban nem a polimerizációhoz van rá szükség, hanem ahhoz, hogy az ecsetet nedvesen tartsuk, és ne tapadjon hozzá az anyag.

Végtelen kombinációs lehetőség

Mivel mind a zselé, mind a porcelán tulajdonságait hordozza, így szinte minden anyaggal jól kombinálható. Alapzseléket bátran használhatunk alá, ha még erősebb, rugalmasabb tapadást szeretnénk elérni. Tökéletesen használható géllakkokkal akár a felületre szeretnénk tenni, akár beépíteni a rétegek közé, nincs szükség semmilyen összekötő anyagra. Ugyanígy tökéletes lesz a tapadás egyéb építő és színes zselékkel és porcelánokkal, így nagyon könnyű és egyszerű a töltés során akár az anyagcsoportok váltása is. Az acrylgel előnyös tulajdonságairól AcrylGel Prime – a tubusos hibrid anyag című cikkünkben is olvashatsz.

AcrylGel

Polygél, avagy több, mint zselé

Az akrilgél tulajdonságaira már a neve is utal, hiszen az acrylgel az akril (= porcelán) és a gel (= zselé) anyagcsoportok nevének kombinációja. Ugyanezzel az anyaggal más néven is találkozhatunk: a polygel (= több, mint zselé) elnevezés arra utal, hogy egy zselé jellegű anyagról beszélünk, ami ennél jóval több, sokoldalúbb. A legtalálóbb elnevezés talán a polyacrylgel, ami talán a legjobban visszaadja az igazságot: a hagyományos zselén és porcelánon túlmutató anyag.

Mindezek után elmondhatjuk, hogy egy olyan anyagról van szó, amely jó eséllyel mind a zselét kedvelő, mind a porcelán párti szakemberek kedvencévé vált a műkörmös berkekben.

Fedezd fel Te is a Perfect Nails minőségi palettáját, és élvezd az alkotás felemelő örömét!

Tégelyes PolyAcryl Gélek

Tubusos PolyAcryl Gélek

Cikk szerzője:

Évi Darabos

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Új termékek