Mikor milyen körömreszelőt használjunk?

2020.09.13
Mikor milyen körömreszelőt használjunk?

 

A körömápolás mindenki számára fontos, de mindazok, akik rendszeresen viselnek műkörmöt, talán még hatványozottabban tapasztalhatják, hogy az esztétikus megjelenésű körmökhöz folyamatos odafigyelésre, törődésre van szükség. Az esetleges letöréseket, kopásokat korrigálni kell, amihez a kifejezetten e célra tervezett, minőségi műkörmös kellékek nyújthatnak hathatós segítséget. Ezek között az egyik legalapvetőbb, már-már nélkülözhetetlen eszköz a körömreszelő. De tekintve, hogy ennek számos típusa és kivitele létezik, érdemes tisztázni, hogy az egyes műveletekhez mely változatai bizonyulnak optimális választásnak. Az alábbiakban ezt járjuk körül.

Fém, papír, szivacs

Amennyire egyszerű eszköznek tűnik elsőre a körömreszelő, legalább annyira sokrétű az alkalmazhatósága: a szalonokban egyebek mellett a műkörömépítés során vehetjük hasznát a természetes köröm mattításától kezdve egészen a felületreszelésig; de természetesen a mindennapokban is gyakran kapóra jöhet, ha ott lapul a táskánkban vagy a neszesszerünkben. Csakhogy attól függően, mire használjuk, korántsem mindegy, hogy milyen anyagból készült változata mellett döntünk.

Anyaguk szerint a körömreszelőknek három alaptípusa van:

  • Gyémántporral bevont fémreszelők. Ezek elsődlegesen otthoni használatra érdemes választani a természetes körmök formázásához. Rendkívül tartósak, kopásállóak, emellett áztatással jól fertőtleníthetőek.
  • Szemcsézett külsejű papíralapú reszelők. Manapság a legnépszerűbb változatnak számítanak, ami nem véletlen, hiszen a széleskörű formaválasztékuk révén kiválóan alkalmasak a körömlemez teljes formázásához mind természetes, mind épített körmök esetén. Zselés vagy porcelános műköröm építésekor ezen felül mattításhoz, a tipek formázásához, valamint átmenet- és felületreszeléshez is ideálisak.
  • Bufferek, azaz szivacsos tömbreszelők. A szivaccsal bélelt bufferek bevonata szintén papíralapú, szemcsézett felszínük viszont kevésbé durva, ezért remek választást jelentenek a tükörfényes körömfelületek kialakításához, felületfinomításhoz.

Szemcseszám, szemcseméret

A másik lényeges szempont a megfelelő körömreszelő kiválasztásakor a durvasága, azaz a reszelőfelületen található szemcsék száma és nagysága. Ez alapján jelzőszámmal látják el a reszelőket: minél kisebb a jelzőszám, annál durvább a felülete.

A durvább szemcsézetű körömreszelőket (80-100-as jelzőszám) használhatjuk a műköröm eltávolítására, a közepeseket (120-150-es jelzőszám) a körömformázásra, felületreszelésre, míg a legfinomabbakat (180-200-as jelzőszám) a tip összeszerelésére, a köröm zselé formázására vagy éppen a felület polírozására.

Akármilyen célból is van szükséged körömreszelőre, budapesti műkörmös boltjainkban biztosan megtalálod az elképzeléseidnek legjobban megfelelő változatot. Látogass el hozzánk!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Új termékek