Hihetetlen büszkeség: védjegyet kapott a műkörmösök kedvenc Perfect Nails terméke

2023.03.14
Hihetetlen büszkeség: védjegyet kapott a műkörmösök kedvenc Perfect Nails terméke

Bestseller termékünk, az Elastic Hard Gél az ecsetes műköröm zselék új generációja. Tudtad, hogy igazi jolly joker? Használhatod géllakk alapként, polygel alapként, alapzseléként, mint körömerősítő, körömfelület kiegyenlítő, de építőzseléként körömhosszabbításra és C-ív kialakítására is alkalmas. Népszerűsége a konkurencia figyelmét is felkeltette, és hamar elkezdte a hasonló vagy szinte ugyanolyan neveket használni. Éppen ezért fontosnak tartottuk, hogy védjegyet biztosítsunk rá, vagyis megkapja azt az áruk vagy szolgáltatások megkülönböztetésére szolgáló megjelölést, melyet kizárólag a védjegyoltalom jogosultja használhat. Györgyei Attilát, a Perfect Nails ügyvezetőjét kérdeztük a népszerű termékről, illetve a védjegy körüli teóriákról.

Miért volt igény erre a termékre, az Elastic Hard Gel-re? Miért indult el ilyen irányban a fejlesztés?

Györgyei Attila: Konkrétan nem a termékre volt igény, hanem a fejlesztés oldaláról indult. Akkoriban még építőzselékkel hosszabbították a körmöket, és akkor jött ez az ötlet, hogy mi lenne, ha egy olyan jellegű építőzselét hoznánk létre, ami nem hosszú körmök építésére, hanem csak egy rövidebb megerősítésre alkalmas, ezt az elképzelést pedig sikerült is megvalósítani.

Milyen volt a termék fogadtatása?

Györgyei Attila: A fogadtatása nagyon jó volt, bár én más nevet adtam volna neki, mégpedig azt, hogy építő lakkzselé. Aztán volt egy kisebb szakmai vita is ezzel kapcsolatban. Mindig egy építő lakkzselének tekintettem ezt a terméket, és ahogy a lakkzselé egyre sikeresebb lett, úgy ez az „építő lakkzselé” is egyre sikeresebb lett. Beleillett a trendbe.

Volt-e szükség változtatásra az első, eredeti verzióhoz képest?

Györgyei Attila: Annyira jól sikerült, hogy nem, abszolút maradt.

Milyen egyéb igények merültek még fel? Például elkezdtétek a színezett alapokat is gyártani.

Györgyei Attila: A múltból tudjuk azt, hogy a körmösök általában mindig kész termékeket igényelnek. Bár gyakran mondják, hogy szeretnek keverni és kreatívan felhasználni anyagokat – ez biztos igaz egy jó pár körmösre –, de nagyon sokan konkrét kész termékeket akarnak. Tehát megvan mindegyiknek a saját funkciója. Így adta magát, hogy ezt az Elastic Hard-ot több színben is legyártsuk, különböző színezett base-eket, alapzseléket dobtunk már piacra, egészen a nude, körömágyszínektől a tavaly megjelent Elastic Pastel különleges árnyalatáig és még tervben van egy s más...

Gyorsan bestseller termékké vált, vagy kellett pár év?

Györgyei Attila: Viszonylag hamar bestseller termék lett, körülbelül 2 év leforgása alatt.

Van-e fejlesztési terv? (Amit még mi, a marketing osztályon sem tudunk?) Van-e terv a jövőre nézve?

Györgyei Attila: Természetesen, de ez most még nem publikus. (nevet)

Számítottál-e rá, hogy ekkora visszhangja lesz?

Györgyei Attila: Nem. Bíztunk benne, hogy egy sikeres termék lesz, de azt, hogy a cégnek az egyik legfontosabb termékévé válik, nem gondoltuk volna.

Miért kellett levédetni?

Györgyei Attila: Mert a konkurencia viszonylag hamar elkezdte hamisítani és hasonló neveket használni vagy szinte ugyanolyan neveket. Nem vagyunk egy akkora cég, hogy minden termékünkre védjegyet tudnánk biztosítani, de mivel ez egy olyan fontos termék lett, úgy döntöttünk, hogy ennél szükséges. Ez nem volt egy egyszerű feladat, de kitartással sikerült elérnünk, és most büszkén mondhatjuk, hogy az Elastic Hard az a Perfect Nails-nek a terméke, és Elastic Hard-ként eredetileg csak a Perfect Nails-től lehet megvásárolni. Minden más termék, amin nincs rajta a Perfect Nails logó, aminek hasonló a neve, az nem egy eredeti Elastic Hard, és minden jogi lépést meg fogunk tenni annak érdekében, hogy érvényesítsük a védjegyünket.

Mennyi időbe telt egy ilyen procedúra? Be kellett bizonyítani, hogy a Perfect Nails „dobta piacra” elsőként?

Györgyei Attila: Ez egy 1,5 éves procedúra volt, és sok-sok alátámasztással kellett a védjegy irodának bizonyítani, hogy ez tényleg egy védjegyezhető termék.

Számodra milyen érzés, hogy egy ilyen bestseller terméke van a Perfect Nails-nek?

Györgyei Attila: Egy kimondottan jó érzés, és örömet is okozott, hogy védjegyezhettük ezt a terméket. Nyilván minden cég büszkén tekint egy olyan termékére, amit a piacon az egyik legjobbnak mondanak, vagy a legjobbnak, és az is mindig egy bók, hogyha a konkurencia hamisítja egy cégnek a termékét. Nyilván egy zavaró bók, de ez azt jelenti, hogy sikerült egy olyan terméket létrehoznunk, amit a piac szeret és a legjobbnak minősít.

Mit jelent ez a cég számára?

Györgyei Attila: Ez azt jelenti, hogy minden olyan zavaró versenytárs ellen fel tudunk lépni, aki nem tartja be a tiszteletet, vagy akár védjegyet bitorol. Marketing szempontból és jogilag is tudunk támaszkodni erre a védjegyre.

Mit tanácsolsz a műkörmösöknek? Miért a Perfect Nails építőzseléje a tökéletes választás?

Györgyei Attila: Megfelelő körültekintéssel teszteljük a termékeinket, és hagyunk annyi időt magunknak, hogy csak akkor dobjuk piacra, amikor meggyőzödtünk arról, hogy tényleg hasznos lesz a műkörmös felhasználónak.

Nagyon köszönjük Györgyei Attilának a Perfect Nails ügyvezetőjének, az izgalmas válaszokat! Szóval büszkén kimondhatjuk, hogy az igazi ELASTIC HARD = PERFECT NAILS!

Beszerzem

Cikk szerzője:

Zsoldos Ágnes

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Új termékek