Használtál már műkörömsablont?

2020.10.13
Használtál már műkörömsablont?

Használtál már műkörömsablont?

Nem mindenki születik szép formájú, egészséges, erős körmökkel, de az sem ritka, hogy idővel, ilyen-olyan okokból – például hormonális változás, betegség, életmódváltás miatt – romlik a köröm állapota. Elvékonyodik, gyengévé, töredezésre hajlamossá válik. Bár számos kezelési módszerrel lehet javítani a fennálló problémákon, a látványos javulásig sem kell lemondania a vendégnek az esztétikus, egyforma, akár extrém hosszú körmökről sem.

Ilyen esetekben hívják segítségül a manikűrösök a műkörömsablonokat, amik porcelán és zselés körmök építésekor is sikerrel alkalmazhatóak. Számos méretben és formában elérhetőek, így tényleg csak a vendég elképzelése szabhat határt annak, hogy milyen tündöklő körmökkel távozik majd a szalonból.

A műkörömsablonokkal pofonegyszerűen lehet dolgozni, főleg ha alkalmazásuknál betartunk néhány alapszabályt. Gondoljunk erre úgy, mint házépítésnél az alapra. Tartós, formailag precíz és szép műkörmöt csakis a megfelelő alapozással lehet összehozni. Ezért is fontos, hogy a kisujjunkban legyen a műkörömsablon használata.

Műkörömsablon-felhelyezés – a legfontosabb tudnivalók

Azt, hogy műkörömépítésnél a sablonos megoldás lesz-e ideális, minden esetben a szakember dönti el miután alaposabban is szemrevételezte a vendég körmét.

A sablon kiválasztásánál és felhelyezésénél vegyük figyelembe, hogy milyen körömformát szeretnénk viszontlátni a manikűr végén. Ez azért is fontos, mert ha ez megvan, máris könnyebben tudjuk majd szűkíteni az alkalmazott sablont.
Azért, hogy minél pontosabban, résmentesebben illeszkedjen a sablon a körömre, ajánlott a köröm szabadszéli részeit lerövidíteni, lereszelni mielőtt még nekilátnánk a munkának. Így a sablont biztosan tökéletesen lehet majd a körömre rögzíteni.

A lépcsőmentes műkörömépítés kulcsmomentuma, hogy meggyőződjünk róla, még egy kis rés sem maradt a sablon és a körömlemez között. Ha rés van a sablon és a köröm között, illetve ha a sarokpontoknál nem illeszkedik pontosan, akkor szinte biztos, hogy befolyik majd a sablon alá a körömépítő-anyag.

Jó tudni, ha eleinte nem is tökéletes a végeredmény, pár reszelési módszerrel kijavíthatóak a látványosabb egyenetlenségek, azonban a cél mindig a műkörömsablon tökéletes felhelyezése kell legyen. Ha kezdő vagy, ne csüggedj, kellő gyakorlással biztosan neked is sikerülni fog kitűnőre fejleszteni a technikádat!

Szerezd be tőlünk a prémium műkörömsablonokat, és ha már nálunk jársz, vess egy pillantást nagyszerű körömdíszítőinkre is!

 

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Új termékek