Francia műköröm: a körömdivat koronázatlan túlélője

2020.05.12
Francia műköröm: a körömdivat koronázatlan túlélője

A körömdivatra is érvényes, ami a divatra általánosságban: örök körforgás. Az évek gyűrűjében megtapadt, a korstílushoz jól alkalmazkodó trendek visszatérve váltogatják egymást, mások kikopnak a stíluskánonból.

A műkörömdivat változásait egyrészt a változó vendégigények, másrészt a műköröm alapanyagok bővülő kínálata és rohamtempójú fejlődése befolyásolják. Ez az egyik leggyorsabban változó szépségipari ágazat, éppen ezért nem kis szó egyik trend számára sem, hogy nem csak túlélte az elmúlt évtizedeket, de sikerült megújult formában visszatérnie.

A francia műköröm mindezt elmondhatja magáról: a nők örök kedvence, amely időközönként eltűnik, veszít a népszerűségéből, majd új köntösben ismét berobban, és a műkörmösök asztalánál leggyakrabban kért stílus lesz.

A francia műköröm népszerűségének titkai

Az utóbbi évek géllakk őrületének köszönhetően, valóban kicsit háttérbe szorultak a francia körmök, de a divatguruk már tavaly megjósolták, hogy idén ismét a trendek élére kerülnek.

De mitől ilyen közkedvelt a francia stílus? A francia köröm elsősorban szolid megjelenésével és letisztult eleganciájával vívta ki magának a trendek sűrűjében az előkelő helyet és az elismerést. A halvány rózsaszín alapot ma már felváltotta az úgynevezett körömágyhosszabbító mellyel lenövésmentes francia műkörmök készülnek a saját bőrtónusodhoz alkalmazkodva. Ezt megkoronázza a nem túl vastag, fehér körömvég, mely kifinomult és nőies eleganciát tükröz. Megvalósítása, egyszerűsége ellenére, nagyfokú precizitást igényel a műkörmös részéről, hiszen meghatározott technika alapján, hangsúlyos vonalakból és jól elhatárolható részekből épül fel.

A körömstílus másik előnye, hogy bármilyen hosszúságú és formájú körmökhöz passzol. Tökéletesen mutat a rövid és hosszú körmökön, legyenek mandula, ovális, kocka, kerek, hegyes vagy balerina formájúak. Ezen kívül jól állnak bármilyen öltözködési stílushoz: a visszafogott stílust kiegészítik, a vagányabb szettek összhatását ellensúlyozzák, lágyítják. Hétköznapokon és ünnepélyes alkalmakon is remek választásnak bizonyulnak. Az érettebb nőknek éppolyan jól állnak, mint a fiataloknak, és minden generáció előszeretettel viseli őket.

A francia műkörmök egyetlen ellensége talán az unalom. Még a legszebben megformált, minden alkalomhoz remekül passzoló körmöket is hajlamosak vagyunk egyhangúnak találni egy idő után. A vágy a változatosság iránt természetes, és a körömdivat szerencsére kitalálta a tökéletes ellenszert: a francia körmök nagyívű és folyamatos fejlődését.

Ha áttekintjük a francia körmök evolúcióját és folyamatos változásait, úgy tűnik, nincs lehetetlen: minták és formák, extrém színkeveredések, csillámok, glitterek és különféle körömdíszítők végtelen tárháza. A kreativitás alternatív utakat talált, és a francia manikűr változatai a körömfestést művészi színvonalra emelő körömalkotásokat hoztak létre.

Francia műkörömdivat 2020-ban

A francia műkörmök tehát 2020 nagy visszatérői, de az idei divat a hagyományos rózsaszín alap-fehér körömvégek kombinációjának modern formáiban és variációiban teljesedik ki.

Ombre-hatás

A fodrászatok után az ombre stílus, minden jel szerint, a körömszalonokat is meghódította, és hasonlóan népszerű lett az ombre francia azaz baby boomer köröm. A stílus különleges módon hozza összhangba és építi fel a rózsaszínből fehérbe hajló színátmenetet. Ugyanez valósul meg egy kicsit extrémebb kiadásban, ha az átmenet a fehértől eltérő, valamilyen más szín fokozatait építi fel.

Színes körömvégek

A színes körömvégek az idei év slágerei. A köröm felépítésének technikája ugyanaz, mint a klasszikus francia műkörmöknél, de a körmök végei a fehér helyett beszíneződnek. Akár minden ujjon pompázhat más-más színű köröm, de ugyanannak a színnek a pasztellárnyalatai is: nincs túl merész kombináció.

Ennek a típusnak egyik fajtája a fekete francia műköröm, amely figyelemfelkeltő és kifinomult hatásának köszönhetően sokak kedvence.

Körömdíszítők minden mennyiségben

A glitter, a flitter és a csillogás hangsúlyos elemei az idei körömtrendeknek. Remekül feldobják a manikűrt, hiszen a körömvégek fehér helyett ezüst, arany vagy más színű, csillogó csíkozást kapnak, ami egyszerre elegáns és izgalmas hatást kelt.

Állatmintás körmök

Az állatminta az öltözködésben is divatciklusonként visszaköszön, de ki gondolta volna, hogy a körmökön is parádésan mutat? A zebracsíkokkal vagy leopárdfoltokkal körmeink garantáltan kiemelkednek a hétköznapok szürkeségéből.

A körömtrendek jönnek-mennek, de úgy tűnik, a francia műköröm végleg megkapaszkodott a szalonok stílusuniverzumában. Válaszd ki kedvenc típusodat, és kérd műkörmösödtől, vagy készítsd el minőségi és tartós építő zseléink segítségével!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Új termékek