Ásványkő hatás – A természet ihlette csodás díszítés

2023.08.22
Ásványkő hatás – A természet ihlette csodás díszítés

Az ásványkő hatás nagyon érdekes, egyfajta márványos minta, mégis egy picit talán több annál, de miben is? Lessünk bele együtt ebbe a természet ihlette díszítésbe!

Az ásványkő hatás neve nem véletlen, hiszen a természetben is előforduló ásványok (malachit, rózsakvarc, achát) bizonyos fajtái gyönyörűen rétegezett, tisztán látható elkülönülő színekkel varázsolnak el minket. Ennek nyomán a márványos mintákhoz képest az ásványkő hatás a körmökön is letisztultabb, a minta folytonos, nincsenek benne örvények, az egyes rétegek tiszták és jól kivehetőek, mégis egységében egy összefüggő, különleges hatást hoznak létre.

Hogyan lehet ezt a különleges hatást elérni?

Ehhez a nagyon elegáns, tiszta hatáshoz egy speciális ecsetre lesz szükségünk, amely biztosítja, hogy fel tudjuk venni egymás után a színeket úgy, hogy ezek ne mosódjanak és keveredjenek össze sem a színek felvétele, sem a körömre helyezésük során, hanem végig megmaradjanak egymás mellett tiszta színekként és ezáltal a körmön is létrejöhessen a különleges, rétegezett hatás.

Ez a Műköröm Díszítő Ecset - Mineral Art abban speciális, hogy V alakú, kígyónyelv formája van, amely a széleken felveszi az egyes színeket (sok, akár 10-12 színt is képes felvenni) és a közepe fele tolja őket anélkül, hogy összekeverednének, majd az anyag leengedésénél is megőrzi őket, ezáltal nagyon könnyen kialakíthatjuk vele az ásványkő hatást.

Műköröm Díszítő Ecset - Mineral Art

Milyen anyagokkal tudjuk elkészíteni a díszítést?

A Mineral art díszítéshez nincs másra szükségünk, mint lakkzselékre, ezekből is inkább a jól pigmentált (például LaQ X) színekre, de ha néhány halványabb szín vagy gyöngyházas-metál fényű effekt is belekeveredik, az csak tovább fokozza az ásvány hatást.

Mivel lehet még kombinálni a mintát?

Az ásványkő minta alá nagyon jól mutatnak a különböző beépített pelyhek (pl. Metal Chrome Flakes, Chameleon Chrome Flakes, Color Magic Flakes, Wonder Flakes), csodásan mutatnak a beépített díszek (pl. opál kőörlemény, csillámporok, Multisize glitterek), és persze ne feledkezzünk meg a folyékonykő speciális csillámos zselékről sem. A beépített díszek mellett a felületi díszítések esetén tovább fokozhatjuk a rétegzett hatást például a festő- és nyomdazselékkel, amelyek további dimenziókat adnak díszítésünknek.

Az ásványkő hatásban az a nagyszerű, hogy a természet ihlette díszítéshez rengeteg inspirációt kaphatunk a természetes ásványok tanulmányozásával, a színek tárháza pedig végtelen a barnás-szürkés-narancsos-natúr színektől a zöldes-kékes-türkizes színeken át egészen a rózsaszín-lila színvilágig, így mindenféle körömszínhez megalkothatjuk a tökéletesen passzoló ásványkő díszítést. Körömmatricák – Sosem gondoltad volna, milyen egyszerű c. cikkünkben mindig megújuló körömmatricáinkról olvashatsz, melyekkel gyorsan és egyszerűen feldobhatod vendégeid körmét.

Cikk szerzője:

Darabos Évi

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Új termékek