Műkörömépítés Perfect AcrylGellel

2020.09.07
Műkörömépítés Perfect AcrylGel-lel

A műkörömépítés repertoárja az utóbbi években újabb technikával lett gazdagabb, amely mind minőségben, mind hatékonyságban lekörözte az elődöket. Az egyedi összetételű akrilgél ötvözi a zselék és porcelánok legelőnyösebb tulajdonságait, miközben az előbbiek hátulütőit is feledteti.

A csodálatos akrilgél

Az akrilgél hasonlóan rugalmasan viselkedik, mint a zselé, sűrű állagának köszönhetően viszont ugyanolyan tartós eredményt érhetünk el vele, mint a porcelánnal. Száradási ideje ellenben a porcelánéhoz képest lényegesen rövidebb: mindössze néhány percet vesz igénybe az UV vagy LED lámpa fénye alatt. Mellette szól a semleges illat is, és a végtelen formázási idő.

Szalonmunkára tökéletes, rendkívül gyors módszer, amivel egyedi és esztétikus körmök készíthetők. Természetesen ez a technika is gyakorlást igényel, de - mivel levegőn nem száradó alapanyagról van szó –a kezdők is könnyen elsajátíthatják, és időnyomás nélkül szabadon csiszolgathatják tudásukat.

További előnyei, hogy sokoldalúan illeszkedik a körmös rutinba: alkalmas körömhosszabbításra, mosolyvonal kialakítására, bátran színezhető körömlakkal, de színátmenetek létrehozásához és körömdíszítéshez is ideális választás.

A körömépítés lépései akrilgéles technikával

Ha akrilgélt választunk a műkörömépítéshez, két legyet ütünk egy csapásra: az építés folyamata a zseléhez hasonlóan precízen irányítható, ugyanakkor alapanyagként éppolyan stabil és formatartó, mint a porcelán.
  1. Előkészítés:Az előkészületek hasonlóak, mint a zselés és porcelán műkörmök esetében, nem igényel speciális előkészítést: formára reszeljük a körmöket, szükség esetén megigazítjuk a körömágyat, feltoljuk a körömbőrt, bolyhozzuk és portalanítjuk a körömlemezt.
  2. Alapozó lépések: Az akrilgél alapréteg nélkül is remekül tapad, ezért alapozó zselét sem szükséges kenni alá. A körömelőkészítők, a bőrbarát Perfect Prep és a köröm felválását megakadályozó Perfect Bond Primer elégséges alapot jelentenek.
  3. Műkörömsablon felhelyezése: Az építési idő lényegesen redukálható az akrilgéleinkhez fejlesztett műanyag tipek segítségével, melyekkel pontos műkörömhossz építhető anyagveszteség nélkül. Fontos, hogy a sablon résmentesen illeszkedjen a körömlemezhez, így amikor beletöltjük a gélt, problémamentesen tölti ki a formát.
  4. Formázás: A formázás az anyag egyenletes elterítését jelenti, amelyet végezhetünk porcelán vagy zselés ecsettel is attól függően, hogy melyikkel dolgozunk precízebben, komfortosabban. Ha az ecset közben ragacsossá válik, belemárthatjuk fixálóba, de csak óvatosan, nehogy felhígítsa az alapanyagot.
  5. Köttetés: Az akrilgél csak UV/LED lámpa fényére köt, ezért nem kell sietnünk a formázással. Ráadásul a teljes kézre felvihető, nem kell ujjanként köttetni, hiszen a sűrű állagnak köszönhetően minden a helyén marad. A kötési idő UV lámpával 3 perc, LED lámpával mindössze 1 perc.

Ezeknek fényében megállapítható, hogy az akrilgéles műkörömépítés idő szempontjából is a leghatékonyabb megoldás.

Utolsó simítások

Végül lepattintjuk a tipet, fixáljuk a körmöket, és a kívánt formára reszeljük. A műanyag tipek hasznos kiegészítők a tökéletes formájú köröm kialakításához.

Próbáld ki a műkörömépítést akrilgéllel, a webáruházunkban található prémiumkategóriás termékek felhasználásával! 

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Új termékek