Milyen típusú körmök vannak? – Mindegyiket máshogy kell kezelni?

2023.10.18
Milyen típusú körmök vannak? – Mindegyiket máshogy kell kezelni?

Gyakran merül fel a kérdés, hogy miért van az, hogy a különböző vendégeknél ugyanaz a típusú köröm más és más végeredményt mutat? Bizony sokszor lehetnek különbségek attól függően, hogy a vendégnek milyen típusú körömformája van és azok milyen irányban növekednek. Ennek megfelelően néha korrigálnunk kell a növekedési irányt, máskor pedig apró trükköket kell bevetnünk, hogy a végén kecsesebb körmöket kapjunk. Mik ezek az esetek?

Lefelé növő, karvalyosodó köröm:

Sokszor fordul elő, akár az összes körmön, de sokszor egy-egy körmön is, hogy a köröm növekedés közben lefelé hajlik, ezáltal íveltebbé válik, ami hétről hétre jobban látható, lefelé görbülő körmöket eredményez.

Mit tehetünk?

Töltésnél a köröm szabadszéli részén hagyjunk picit vastagabb anyagot, erre töltsük rá a kívánt anyaggal és technikával az új anyagot, majd kötés után alulról csiszoljuk ki a szabadszéli részt, például a Csiszolófej - Ezüst Kúp Karbid Fej Finomításhoz #2 segítségével (PNG4121), vékonyítsuk fel, ezáltal visszaemeljük az eredeti, egyenes irányba a körmöt. Ezt minden töltésnél ismételhetjük, de ha ez nem elegendő, akkor érdemes lerövidíteni a szabadszélt, és emelt sablonozással korrigálni a növési irányt.

Felfelé növő, kanál alakú köröm:

Ritkábban, mint a karvaly köröm, de előfordul, hogy a köröm épp ellenkezőleg, felfelé növekszik, amely párosulhat azzal, hogy eközben a körömágy közepén bemélyed a körömlemez, a kanál formához hasonló, negatív ívet vesz fel.

Mit tehetünk?

Ilyenkor a szabadszélt a lehető legvékonyabbra kell reszelnünk, míg a köröm közepén kissé meghagyni az anyagvastagságot, majd a töltés során nagyon minimális C-ívet készíteni.

Szélesedő, legyező formájú köröm:

Ilyenkor az oldalsó sáncok nem párhuzamosak, hanem a szabadszél felé szélesednek.

Mit tehetünk?

Építéskor például hajlítással párhuzamossá vagy akár enyhén szűkülővé tudunk tenni, majd reszeléskor a párhuzamreszeléssel tudunk tovább korrigálni. Töltés során a párhuzamreszelésnél enyhén szűkülő oldalvonalak ellensúlyozzák a szélesedő sáncokat.

Rövid, széles körömágy:

Ebben az esetben a körömágy formája a keskeny, hosszúkás téglalap forma helyett inkább négyzet (nagyjából ugyanolyan hosszú, mint széles), néha pedig fordított téglalap (szélesebb, mint a hossza).

Mit tehetünk?

A körömágyhosszabbító anyagokat erre az esetre találták ki, amikor kissé hosszabbra hagyjuk a szabadszélt, és fedő hússzínű anyaggal optikailag hosszabbra készítjük a körömágyat, majd a maradék, rövid fehér szabadszéllel azt az optikai hatást keltjük, mintha hosszú, keskeny körömágyat látnánk. Emellett az ívelt, mandulaformájú mosolyvonal tovább kecsesíti a körmöket.

Géllakk Csiszolófej Készlet Galaxy

Néhány apró trükkel tehát nagyon szépen tudjuk korrigálni az alap adottságokat, amelyekért vendégeink nagyon hálásak lesznek, és örömmel járnak vissza hozzánk. Ha szeretnéd megtudni, hogyan válaszd ki vendégeid számára a megfelelő körömágyhosszabbító színt, olvasd el Milyen bőrtípushoz milyen körömágyszínek illenek építéskor? című cikkünket is!

Cikk szerzője:

Darabos Évi

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Új termékek