Milyen körmöt készíts, ha vendéged elkésett?

2023.05.28
Milyen körmöt készíts, ha vendéged elkésett?

A szakember egyik legkellemetlenebb esete, amely sajnos elég gyakran előfordul, amikor a vendég késve érkezik az időpontra. Függetlenül attól, hogy ez kinek a hibája, hibás-e egyáltalán bárki, igyekszünk olyan megoldást találni, amellyel a vendégünk örömmel távozhat, ugyanakkor szem előtt kell tartanunk, hogy a késés ne legyen hatással a következő vendég megbeszélt időpontjára. Lássuk, milyen praktikák állnak rendelkezésünkre ilyen esetekre:

Színezett géllakk alapok

Gél lakkos vendég esetén nagyjából a szolgáltatás idejének egyharmadát jelenti az alapréteg után a szín felkenése, így késés esetén jelentősen gyorsítjuk a folyamatot, ha nem géllakk színt választunk a vendég számára, hanem színezett gél lakk alapot, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen lépésben készítsünk alapréteget, C-ívet és színt. A színválaszték már most sem mondható kevésnek: a rengetegféle nude szín mellett találunk már tejfehéret, pasztellszíneket, például rózsaszínt, kéket, lilát, zöldet, illetve apró csillámokkal dúsított, effekt hatásokat is. Ezeket lámpázás után már csak a rugalmas fényzselével kell fedni, és kész is az ápolt, tartós géllakkozás.

Műköröm cover anyagokból

Hasonló a helyzet műköröm esetén. Itt is használhatunk nude színű vagy csillámos anyagokat (például Build&fill zselék, Cool protein cover zselék, Latte White Builder Gel - Építő Zselé 50g, Milky white soft zselé, Acrylgel Cover, Acrylgel Prime cover és csillámos anyagok), amelyek segítségével az elkészült köröm felületét finoman megreszelve nincsen szükség semmilyen más színre. A fényzselé felvitelével elkészül a csoda szép köröm, ezzel megspórolva az idő nagyjából 20-25%-át. Az acrylgel kiváló tulajdonságairól PolyAcryl Gél a műkörmösök népszerű körömépítési technikája című cikkünkben is olvashatsz.

Full Coverage Gel Tip - Zselés Műköröm Tip Készlet - Ballerina Medium

Full coverage tip

Szintén abban az esetben, amikor hosszabb körmöket szeretne a vendégünk, viszont a géllakkok közül szeretne egy kiválasztott színt, akkor a gyorsítás végett bátran ajánlhatjuk a full coverage tipeket, ahol 4 féle forma közül választhatunk, és pillanatok alatt elkészíthetjük az erős, mégis vékony körmöket. A tip felületére mattítás után csupán a kiválasztott színt és a rugalmas fedőt kell felvinnünk, így nagyjából picit több idő alatt, mint egy géllakkozás készíthetjük el a körmöket.

Reverse tip

Ha nem töltésre, hanem építésre lenne szükség, de idő szűkében vagyunk, akkor nagy segítség lehet a reverse tip vagy más néven acrylgel tip technika, ahol a tip belsejébe visszük fel az anyagot (acrylgel, porcelán vagy sűrűbb állagú építő zselé). Kötés után a tipet pedig eltávolítjuk a köröm felületéről, így gyakorlatilag egy épített körmöt kapunk, amelyet a még gyorsabb folyamat kedvéért használhatunk a fent említett cover vagy csillámos anyagokkal, így a normál építéshez képest akár 30-40%-ot is spórolhatunk az elkészítési időn.

 

Nem kell tehát akkor sem kétségbe esnünk, ha már bőven eltelt a megbeszélt időpont, de a vendégünk még nem érkezett meg, hiszen okosan, ezekre az esetekre felkészülten könnyen találhatunk olyan megoldást, amivel a vendégünk is elégedett, és mi sem csúszunk bele a következő időpontba.

Cikk szerzője:

Darabos Évi

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Új termékek