„Krómpor Krónikák”

2022.10.14
„Krómpor Krónikák”

Krómporokból már rengetegféle különböző variáció létezik, sokszor azonban elbizonytalanodhatunk, hogy mik a különbségek köztük és melyiket hogyan kell használni. Korábbi NailArt Sokk - Ne vessz el a körömdíszítők tengerében című cikkünkben még több anyagról olvashatsz.

Használat

A szuper hír az, hogy az összes krómpor használata alapvetően megegyezik: félig megköttetett fixálásmentes fényzselébe kell a krómport beledörzsölni – szivaccsal, ujjbeggyel, gumikesztyűvel vagy akár szilikon fejű ecsettel , a felesleget finomszőrű kefével vagy textillel eltávolítani, a köröm élét visszabufferezni, majd két réteg rugalmas fedőfénnyel fedni a köröm élét és felületét is. Erre nagyon biztonságos megoldás 1 réteg Flexi Top Gloss, majd erre a Cool Shine Ever Top Gel.

Lássuk, hogy mik a különbségek az egyes típusok között:

Klasszikus krómporok

A hagyományos krómporok erős színűek, jól fednek, nagyon apró szemcsézetűek, így pixelmentes, összefüggő, sima krómfelületet képeznek. Mivel teljesen fedő, fémes hatást hoznak létre, így alájuk általában fekete alapot érdemes készíteni, ezeken mutat legszebben a krómpor színe, például pink, lila vagy türkiz.

Szkarabeusz krómporok

A szkarabeusz porok a sima krómporokkal megegyeznek abban, hogy fedő színek, így fekete alapra érdemes őket használni. A különlegességük, hogy nem egy színt képeznek, hanem az alapszín mellett (például lila) a köröm szélei felé színátmenetetet hoznak létre, és átmennek másfajta színekbe, például pinkbe, majd onnan zöldbe. Nevét a szkarabeusz bogár páncéljáról kapta, amely más színű középen és más a széleken.

Fekete özvegy krómpor

A Black Widow nevű krómpor nagyon speciális, mert az alapszíne sötét, vörösesbarna, amely a fénytől függően néha szinte teljesen fekete, néha pedig arany fényű. Mindenképpen fekete alapon érdemes használni, mert így adja ki a különleges, látványos, majd láthatatlan hatását.

Króm tollak

A krómporok speciális kiszerelései a Chrome Pen-ek, ahol nem tégelyben, hanem összetömörítve, úgymond kompakt állapotban, egy kis hüvelyben található a por, amelybe tollszerűen belecsúszik egy szivacsban végződő műanyag szár. A toll kihúzásakor a végén lévő szivacs már felvette a port, és nincs más dolgunk, mint a szivacs segítségével beledörzsölni a felületbe. Gyakorlatilag egy gyors, kompakt és tiszta megoldás a krómporok használatához. A hagyományos krómporok családjába tartoznak, hiszen jól fedő, krómos színek, amelyek fekete háttéren mutatnak a legjobban.

Fehér krómpor

A fehér krómpor teljesen más hatást ad, mint a hagyományos krómporok, hiszen ez nem fedő, hanem áttetsző, az alatta lévő színeknek enyhe fehéres-gyöngyház fényt ad. A legszebben natúr, nude vagy világos színeken, illetve francia és babyboomer körmökön mutat.

Aurora por

A fehér krómporhoz hasonlóan az Aurora por enyhén áttetsző, azonban színjátszó fényt hoz létre a köröm felületén. Éppen ezért használható többféle alapszínen, mindegyiken kicsit más fény lesz a domináns: fehér háttéren kékes-rózsaszínes-arany fényt kapunk, nude színeken rózsaszín-arany fényt ad, kékes-lilás színeken kékes-rózsaszínes hatást, míg sötét színeken, például feketén az arany fény lesz a meghatározó.

Unikornis porok

A fehér krómporhoz hasonlóan átsejlik alattuk az alapszín, de a kiválasztott por színétől függően lilás vagy rózsaszínes fénnyel vonja azt be. Csodásan mutatnak világos vagy akár sötétebb, élénk színeken is. Ennek megfelelően egészen egyedi színhatásokat hozhatunk létre attól függően, hogy a rózsaszín fényt például fehér, nude, pink vagy akár ombre körömre visszük fel.

Galaxy chrome porok

Az Unikornis porok színjátszó változatai a Galaxy chrome porok, amelyek ugyanúgy áttetszőek, de amellett, hogy enyhe színes fényt adnak a köröm alapszínének, a köröm szélei felé egyéb más színekbe mennek át. Például a lila színű por a köröm szélei felé pinkes fényben játszik, a rózsaszín színű por a köröm szélei felé arany, majd zöld színbe megy át. Érdemes kipróbálni őket fehér alapon, ekkor a porok alapszínei lesznek láthatóak, élénkebb színeken pedig más-más színhatás fog érvényesülni az alapszín függvényében.

Chrome Powder - Körömdíszítő Galaxy Krómpor - Zöld #5

Fátyol krómporok

A fátyol krómporok már önmagukban is áttetszőek, de enyhe pasztell színt adnak a körmöknek, például világos korall színt, világoskéket vagy zöldet, de mindezt csak finom fátyolszerűen, mert átsejlik alattuk a kiválasztott alapszín.

Ha a porok eredeti színét szeretnénk hangsúlyozni, akkor inkább fehér háttéren használjuk őket, ha mély, karakteres hatást látnánk, akkor a fekete háttér kiemeli a porok színeit. A por színéhez hasonló alapszínt választva pedig (például korall vagy pasztell narancs géllakkra korallszínű por) a gél lakk színét hasonló tónusú fátyol fénnyel vonhatjuk be.

Aurora fátyol krómporok

A fátyol krómporok színjátszó változatai, amelyek ugyanúgy áttetszőek, így színes fénnyel vonják be a körmöt, emellett enyhe színátmenetet képeznek a köröm szélei felé – például a kék színű Aurora Fátyol Krómpor a köröm közepén kékes, a szélei felé pedig türkizbe, majd zöld fénybe megy át. A fátyol krómporokhoz hasonlóan kipróbálhatjuk fehér vagy fekete alapszínen vagy a por színéhez közelálló géllakkon.

Látható tehát, hogy rengetegféle változat létezik, mindezeket pedig tovább kombinálhatjuk a köröm alapszínének változtatásával. A lehetőségek száma végtelen, ha pedig mégis úgy éreznénk, hogy kevés a kombináció, próbáljunk meg a fedőzselékkel játszani: fényes és matt hatásokkal.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Új termékek