Körömápoló olaj – A köröm körüli bőr is megérdemli a gondoskodást

2021.08.21
Körömápoló olaj – A köröm körüli bőr is megérdemli a gondoskodást

Nemrégiben arról ejtettünk pár szót, mennyire fontos, hogy a nyitott cipők, szandálok, saruk szezonjában minden körülmény között ápoltak és igényesen lakkozottak legyenek a körmeink. Volt már szó a nyári pedikűrről, a sarokápolásról, így itt az idő, hogy a köröm melletti bőr ápolásának is szenteljünk néhány sort. Szóljon következő bejegyzésünk a nagyszerű, számos illatban kapható körömápoló olajokról.

Bőrápolás mesterfokon

Nincs az a kimerültség, álmosság, ami nyáron eltántorítson attól, hogy fürdést vagy zuhanyzást követően időt és energiát szánjunk a megfelelő testápolásra. Annál is inkább sort kerítünk erre, mert ha elmulasztjuk, a napsütésben, forróságban kiszáradt bőrünk kellemetlenül húzódni fog, berepedezik, kifehéredik, érdes tapintású lesz. Ilyenkor egyet tehetünk: előkapunk egy könnyű állagú, gyors felszívódású, hidratáló és nem utolsó sorban finom illatú testápolót vagy olajat, és alaposan bekenjük magunkat még mielőtt nyugovóra térnénk.

Sokunknál amolyan bevett napi rutin ez, a test- és arcápolás, de mi a helyzet a körmünket körbevevő, lágy és rendkívül érzékeny bőrréteggel? Arról ki és hogyan gondoskodik? De legfőképpen, mivel?

Cuticle Oil - Körömápoló Olajok

Az igénybevett köröm és a bőr jó barátja

Legyen szó hagyományos manikűrről, pedikűrről vagy műkörömépítésről, egy hozzáértő, profi szakember sosem mulasztja el, hogy a körmöt körbevevő bőrrel is foglalkozzon kicsit. Ilyenkor kerülnek el a méltán népszerű, mámorító illatú körömápoló olajok, amiket általában utolsó lépésként használnak a manikűrösök. Mivel a köröm előkészítése, a reszelés, a formázás, a géllakk felvitele igénybe veszi a köröm körüli bőrt is, ezért fokozottan fontos, hogy zárásképp ezeket a negatív külső hatásokat valamivel ellensúlyozzuk.
A vitaminokban gazdag körömápoló olajok nem csak táplálják, puhává varázsolják a köröm körüli bőrt, de alaposan bemasszírozva serkenthetik a körömnövekedést, erősebbé, ellenállóbbá, rugalmasabbá tehetik a körömlemezeket is.

Legyen a körömápoló olaj az otthoni bőrápolási rutin része!

Ezek a kiváló minőségű termékek, bátran ajánlhatóak rendszeres otthoni használatra is. A vendégnek nincs más dolga csak kiválasztania a kedvenc illatát és naponta használnia, például lefekvés előtt. Régóta tudjuk, hogy az igénybevett, száraz, kirepedésre hajlamos kezek megkövetelik a rendszeres kézkrémezést. Bár léteznek úgynevezett 2in1 kézkrémek, amik egyszerre nyújtanak védelmet a bőrnek és a körmöknek is, ha igazán jót szeretnénk tenni kezeinkkel, de főleg a körmeinkkel, nem mulaszthatjuk el a körömápoló olajok állandó használatát sem. Minőségi termékekről van szó, ezért nem kell attól tartani, hogy kellemetlen, csúszós, zsíros érzést hagynak majd maguk után, azonban arra figyeljünk, hogy – mint minden olaj állagú ápolóból – ebből is csak pár apró csepp szükséges. Semmiképp se áztassuk el vele a körmeinket!

Nyarat idéző, jellegzetes őszibarack illat? Bódító édes eper? Szédítően izgalmas ananász? Lássuk, hozzád melyik passzol leginkább!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Új termékek