Hogyan készítheted fel körmeidet a karaténban töltött időre?

2020.03.19

Alig várod 3 hetente, hogy újra találkozz kedvenc körmösöddel, aki nem csak a legújabb trendek szerint készíti el körmeidet, de közben tartalmasan beszélget is veled. Azonban most nehéz időszakra kell készülnünk, mivel a koronavírus egyre jobban terjed világszerte, a fertőzés elkerülése pedig mindenki számára elsődleges fontosságú.

Két kiváló szakemberünket kérdeztük meg arról, hogy ők hogyan készítik fel a vendégeket és mit tanácsolnak körmösöknek erre az időszakra. Darabos Évid és Gáspár-Köbli Kriszta a Perfect Nails vezető műkörmös szakértői és oktatói válaszoltak a kérdéseinkre. 

Hogyan készültök fel erre a nehezített időszakra? Egyáltalán lehet-e erre felkészülni? 

GKK: Nagyon felkészülni nem lehet, mert óráról órára változnak az események és a szabályozás is. Ilyenkor azt tudom javasolni a körmösöknek, hogy akiben bármilyen ellenérzés is van azzal kapcsolatan, hogy dolgozzon és vendég jöjjön hozzá, akkor meg kell hoznia az a döntést, hogy most leáll. Amúgy mi folyamatosan fertőtlenítünk, a mi higéniás kultúránk messze magasabb, mint az átlagemberé. 

DÉ: A körmösek egy része maguktól jelezte, hogy bezár, a másik fele pedig azt mondja, hogy amíg nincs szabályozás, addig dolgozik. A jelenlegi feszültséget érezni lehet a vendégeken is. A fertőtlenítés a mi szalonunkban is extra fontosságú. Naponta többször felmosunk és minden vendég után alaposan fertőtlenítünk. Nem csak az eszközöket, de még az asztalt, székeket, lámpákat, kapcsolókat, csapokat, tényleg mindent. A kérdés az, hogy ez elegendő-e. 

A fertőtlenítés egyfelől megoldás, de ugye maga a vírus cseppfertőzéssel, belégzéssel terjed, sőt akár egy beszélgetés alatt is elkaphatjuk a másik embertől. Magatokat hogyan tudjátok megvédeni?

DÉ: A rendszeres fertőtlenítésen kívül maszkokat és gumikesztyűket is használunk.

Milyen a vendégek magatartása? Mennyi a lemondás?

GKK: Szerintem ez mindenkinél változó, nálam eddig kb. 5-6 %-kal kevesebb a vendég. Ugyanakkor több körmöstől hallom, hogy másoknál ennél sokkal rosszabb a helyzet. 

DÉ: Nem olyan vészes még, de napról napra rosszabb a helyzet. Már nálam is kezdik lemondani a jövő hetet, szerintem a nagy része mostantól fogja lemondani.

Hogyan tudja a körmös felkészíteni erre a helyzetre az ügyfeleit? Ha mondjuk fél az ügyfél és nem mer eljönni, viszont a körme már lenőtt, vagy 2-3 hét múlva már le lesz nőve? Mi a teendő ilyenkor, mit tudtok neki javasolni?

DÉ: A legegyszerűbb, ha vesznek egy körömreszelőt és folyamatosan rövidítik a körmöket. Nem ajánljuk, hogy maguknak szedjék le, mert vagy csúnyán letépkedik vagy sérülést okoznak a körmön. Mást ne tegyen, csak rövidítse le és hagyja, hogy szépen lenőjön magától! Akik hozzánk járnak, azokra nem jellemző, hogy otthon készítenék el maguknak a műkörmöt. Ezenkívül nagyon fontos a bőr ápolása, hogy megfelelő köröm és bőrápoló krémeket, kutikula olajokat használjanak, ami ebben a fertőtlenítős időszakban fokozottan ajánlott. 

GKK: Az otthoni módszer nem megoldás, láttam már nagyon csúnya letépett, kilyukadt körmöket, amivel sokkal nagyobb bajt okozhatnak, mintha leszedetnék. Ha egy körmös úgy dönt, hogy határozatlan időre bezár, akkor inkább azt javaslom, hogy szedje le a vendég körmét, tegyen rá egy oldható anyagot, mint például egy Hardener Gel körömerősítő alapzselét vagy az Elastic Hard Gel ecsetes műkörömépítő zselét. Ezeket a vendég magának otthon acetonnal is le tudja oldani. A körmösöknek pedig leginkább azt javaslom, hogy vegyék komolyan a protokollt és fertőtlenítsenek! A szolgáltató szektorra egyelőre az egyéni belátás vonatkozik, maguk döntik el, hogy dolgoznak-e tovább vagy sem. 

Volt olyan vendég, aki inkább leszedette a körmét? 

DÉ: Volt néhány vendégem, de nem ez volt a jellemző. A többség abban bízik, hogy ez az időszak egy hónap múlva már lecseng és akkor maximum csak egy alkalmat kell kihagyniuk és utána már jöhetnek újra. 

Megoldás lehet-e, ha a körmös házhoz megy? 

DÉ: Nem, semmiképpen. A rendelkezés szerint nem érintkezhetnek egymással az emberek. Ebből következően így ez nem megoldás. Szerintem pár napon belül ki fog jönni a rendelet arról, hogy mi is bezárunk és akkor vége a dalnak. Eddig is sajnos már több, mint 80%-a a szolgáltatóknak bezárt. 

A Perfect Nails csapata folyamatosan figyeli a legújabb híreket, rendeleteket, így mindenről folyamatosan tájékoztatunk. Legközelebb megoldási javaslatokkal jelentkezünk, addig is figyeld Facebook oldalunkat és a Perfect Nails honlapunkat. Addig is pedig vigyázzunk egymásra!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelje Ön is
Új termékek