Hatékony fertőtlenítés a koronavírus idején!

2021.04.04
Hatékony fertőtlenítés a koronavírus idején!

Napjainkra a fertőtlenítés a mindennapi rutinunk része lett, de vannak szakmák, tevékenységek, amelyek esetében különösen fontos szerepet játszik a maximális higiénia megteremtése. Az új típusú koronavírus-járvány kordában tartása nagyon sok lemondást követel mindannyiunk részéről, de kellő odafigyeléssel és a megfelelő eszközök birtokában garantálható mind az ügyfelek, mind a szolgáltatók biztonsága.

A műkörömépítés tipikusan olyan terület, ahol szakember és vendég viszonylag hosszabb időt tölt együtt zárt légtérben, kicsi köztük a távolság, és közvetlen kontaktus is bőven van, ráadásul a soron következő kliensekhez sok esetben ugyanazon tárgyak kerülnek felhasználásra, jó példa erre az UV/LED lámpa.

De nem kell megijedni, mert minden eszköz adott a szakma elhivatott és lelkiismeretes képviselői számára, hogy szavatolják a saját és ügyfeleik biztonságát. Blogcikkünkben sorra vesszük, milyen lépéseket és óvintézkedéseket kell tenniük a műkörömépítőknek – a pontok nem fontossági sorrendben követik egymást, mindegyik nagyon fontos, és a hangsúlyt leginkább az együttes betartásukra kell fektetni, hiszen csak így szabhatunk gátat a vírus terjedésének.

FERTŐTLENÍTÉS, MUNKAVÉDELEM

  • Fertőtlenítsünk! Méghozzá szisztematikusan és rendszeresen. A felületek fertőtlenítéséhez használjunk olyan antimikrobális szereket, amelyek virucid, baktericid, fungicid tulajdonsággal rendelkeznek. Ezek a szerek többféleképpen működnek, van, amelyik elpusztítja a kórokozókat, más szerek pedig a szaporodásukat vagy a növekedésüket gátolja meg, de az engedélyezett szerek mindegyike hatékonyan sterilizál, és ez a lényeg. Az eszközök fertőtlenítésére is több megoldás létezik a gőzfertőtlenítőtől a különböző oldatokig. Válasszuk a leghatékonyabbat, akár a termikus, akár a kémiai módszert kell bevetnünk. Természetesen a kéz fertőtlenítésére is folyamatosan ügyelnünk kell, amire a gyakori kézmosás, a különféle folyékony szappanok és kézfertőtlenítők nyújtanak megoldást. A vendégek előtt és után is végezzük el a szükséges fertőtlenítést!
  • Viseljünk maszkot! Noha ez eleve előírás, fontos, hogy valóban hatékonyan működő maszk takarja az arcunkat. Többféle típus közül választhatunk az orvosi maszktól kezdve az FFP2-n át a moshatóig, de ügyeljünk arra, hogy hatékonyan szűrjön, és tökéletesen illeszkedjen az arcunkra!
  • Dolgozzunk gumikesztyűben! A jó gumikesztyű nemcsak védelmet nyújt, hanem kényelmes is, így nem akadályozza a munkavégzést.

Ha minőségi fertőtlenítőket és munkavédelmi eszközöket keresel a biztonságos munkavégzéshez, nézz körül webshopunkban, és rendelj online!
Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Új termékek