Halloweeni tradíciók és látványos körmös ötletek!

2021.10.22
Halloweeni tradíciók és látványos körmös ötletek!

Tökfaragás. Hátborzongató jelmezek. Ijesztő sminkek. Beöltözős bulik. Horror filmek tömkelege. Trick or treat! vagy ahogy mi magyarok ismerjük, Csokit vagy csalunk! Mindenkinek mást és mást jelent mindenszentek éjjele. Ameddig Amerikában a maskarás, házról házra járós csokigyűjtésnek van nagy hagyománya, addig nálunk főleg töklámpás-faragással és halloweenhez köthető – egyszerre rémisztő és mókás – beöltözésekkel, valamint otthonunk dekorálással hangolódunk erre a különleges napra.

Halloweeni manikűrök – népszerű színek és szimbólumok

Talán már te is tapasztaltad, hogy ahogy beköszönt az október, vendégeid rendhagyóbb manikűrötleteket várnak tőled. Olyanokat, amiknek fókuszában természetesen a halloweeni ünnepkör és az ehhez kapcsolódó árnyalatok és szimbólumok állnak. Ilyenkor jöhet minden boszis, töklámpásos, denevéres, pókhálós, koponyás, macskás jelkép, színek tekintetében pedig jó, ha kézügyben vannak a narancs, fekete, sötétlila bordó gél lakkok, illetve a dekoráláshoz használható minőségi nyomdazselék és festőzselék. Ha pedig valami különlegességgel is megörvendeztetnéd a vendégeidet, legyen a tarsolyodban pár Cat Eye géllak is. Ezekkel rendkívül trükkös hatást érhetsz el, és olyan manikűrt készíthetsz, aminek mindenki a csodájára jár majd. Nincs is másra szükséged csak Cat Eye géllakkokra és egy professzionális mágnesre, amit még a géllakk megkötése előtt kell használnod. Ha pedig nincs kedved összeválogatni mindent egyesével, praktikus megoldás lehet, ha webshopunk kínálatáról egy Cat Eye gél lakokkat és mágnest is tartalmazó komplett szettet vásárolsz.

Halloweeni Körmös Inspirációk

Kelta gyökerek – néhány szóban halloween ünnepéről

Nem meglepő, de a halloween hagyománya is a tengeren túlról érkezett hozzánk, de érdemes kicsit messzebb is tekintenünk, mert október utolsó napjának már a kelták is különösen nagy jelentőséget tulajdonítottak. Halloween ünnepének kelta őse a Samhain, ami a kelta naptár utolsó napja, valamint náluk a nyár végét is ez a nap jelentette. Ekkor vette kezdetét az új év, amikor is a Napistennek és a Holtak urának egyszerre hódoltak.

A kelták úgy tartották, hogy ezen a különleges napon a túlvilág és az elvilág közötti határvonal elhalványul, megszűnik egy éjszaka erejéig, így pedig megnyílik egy átjáró, amin keresztül a természetfeletti lények, a boszorkányok és szellemek az emberek közé jöhetnek. Az eltávozott kárhozott lelkek ilyenkor a Földön járnak, bolyonganak és otthont keresnek maguknak. Ebből a misztikumból eredeztethető a jelmezbebújás és a tökfaragás hagyománya is.

A tradíció szerint, ameddig a töklámpás világít, addig ez távol tartja a rossz lelkeket, ártó szellemeket a háztól. Ugyanez a helyzet a különféle ijesztő maskarákkal is, amik manapság a halloweeni beöltözős partik nélkülözhetetlenjei. Kicsik és nagyok ilyenkor azért öltenek magukra hátborzongató jelmezeket, mert október 31 éjjelén könnyebb az élőknek így elvegyülniük a természetfeletti lények között.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem
Új termékek