Nem tudod mi az a franchise? Sebaj, segítünk megérteni!

A franchise egy olyan együttműködési forma, amelyben egy cég más vállalkozások számára jogot ad védjegyének és módszerének használatára áruk eladására és szolgáltatások nyújtására. A tevékenység a cég által kifejlesztett sikeres rendszer, know-how keretében történik és ennek használatáért cserébe fizet díjat a vállalkozó (franchise átvevő). A franchise üzletek (Perfect Beauty Car) a fogyasztók felé egységes képet mutatnak és az áruk, illetve szolgáltatások minősége is egységes.

Hogyan lesz egységes a megjelenés? Mit kapok mint átvevő?

A franchise-ban az átvevő nemcsak egy ismert márkanevet és egységes arculatot vesz át, hanem a rendszergazda kidolgozott üzleti modelljét, tapasztalatát, tudását, valamint hírnevét. Ez jelenti a valódi garanciát. A cég (franchise átadó) tudását írott formában un. franchise működési kézikönyvben, valamint személyes konzultációban, később pedig rendszeres tréningeken adja át. A franchise átadó elemi érdeke, hogy az átvevőnek segítsen az elindulásban, hiszen minél hamarabb térül meg az átvevő kezdeti befektetése, annál biztosabb lábakon áll a vállalkozás és csökken a bizonytalanság.

Miért jó franchise partnerré válni?

A franchise átvevő számára előny, hogy egy már bevezetett, sikeres márkát képviselhet alacsony tőkebefektetéssel. Folyamatos támogatást kap az átadótól a kezdetektől fogva. Olyan egyedi kondíciókat kap, amivel nyereségessé teheti a vállalkozást belátható időn belül. Az átadó egy könnyen áttekinthető, transzparens üzleti tervet biztosít a vállalkozónak. Az átadó marketingtevékenysége célzottan a franchise partnerekre tervezett promóciós és marketing kampányokkal támogatja a sikeres értékesítést. A franchise átadó iránymutatásával és támogatásával, mégis önállóan végzi munkáját a franchise átvevő.

Hol vannak az apróbetűk?

Természetesen vannak kötöttségek is az együttműködésben, de ezek mindenképpen az egységes megjelenést és a sikeres vállalkozást szolgálják. Minden franchise együttműködés során van egy úgynevezett Belépési díj, Royalty és Marketing díj. A Belépési díj egy egyszeri díj, amit a csatlakozáskor kell megfizetni. A Royalty - és Marketing díj forgalomarányos %-os hozzájárulás, előbbi a hálózat működtetését, utóbbi pedig teljes egészében a hálózat marketingtámogatását egészíti ki. Az együttműködés feltételeit a felek franchise szerződésben rögzítik, amelyet különféle kézikönyvekkel egészítenek ki.

A Perfect Beauty Car franchise rendszeréről ITT tudsz részletesebben olvasni. Ha szeretnél egy sikeres franchise részese lenni, akkor kattints IDE.

Perfect Beauty Car Franchise

Új termékek